Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кой е виновният за разбитата ул."Княз Борис I"?



Ключови думи:
05 Юли 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Заради нестихващите строежи, поправените през зимата павета са станали като траншеи, положението е още по-страшно. Сега ще ремонтираме за своя сметка гаранционната отсечка, казват от "Виастрой"

Изровените от самосвалите траншеи на места са с дълбочина до 40 см, а ремонтът е извършен преди 3 месеца

Снимки Станислав Ярмин




От Иван Трифонов

Елате насам да ни видите и да ни снимате - живи сме за погребване! Нали уж това е центъра на града, апартаментите преди години тук най-скъпо вървяха, а сега колата си не можем да изкараме от гаража, всичко е задръстено от багери и камиони. Нито денем, нито нощем мигваме от строежите на новите кооперации, наблъскаха сградите една в друга и продължават да строят. От коли по тротоара не можеш да вървиш, а пък улицата вижте на какво прилича - окоп до окоп!

Така ни посрещат жителите на една от централните улици в града - "Княз Борис Първи" в сряда предиобед. Става дума за отсечка, дълга около 300 метра, която се спуска от Борисовата градинка надолу в посока бул."Мария Луиза".

Гледката наистина е потресаваща, защото лека кола по трасето не би могла да се движи изобщо. От ремонтираната през февруари т.г. улица няма и следа. Положението сега е като по време на война.

"Наоколо едновременно строят десет жилищни сгради, повечето от пресечките са еднопосочни и всички тежкотоварни автомобили и бетоновози се движат по "Княз Борис I", казват ядосани съседите и претендират апокалипсисът да спре.

"Тази зима всички бяха свидетели, че работниците ни пренаредиха за две седмици паветата и направиха улицата нормална за придвижване", казаха от офиса на "Виастрой" - фирмата, която отговаря за ремонтите в ЦГЧ.     Поправката на павираните улици била най-трудоемката и неблагодарна дейност в пътното строителство,     а заплащането на труда и вложените материали излизало еднакво с асфалтирането.

От общината са възложили на "Виастрой" отново да извърши ремонт на отсечката, защото състоянието й действително е плачевно. "Тъй като сме в гаранционен срок, повторното нареждане на паветата ще бъде за наша сметка, без да сме виновни", оплакаха се работниците.

В сряда, докато разговаряхме с хората от злополучната отсечка, бригада на "Виастрой" започваше отново ремонтът.

Но кой да санкционира фирмите за нестихващото строителство?


Прочетено: 1934 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Коктейл Арина Sunrise pepi Исторически музей, Бургас Рибарското селище привечер Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Близо до жп гарата Ремонт носачи Казанлък булка от Бургас ahtopol Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development